Välkommen



tisdag 22 februari 2011

Livet går sin gilla gång

Lalaith har knappt några spår efter ingreppet längre, bara aningen kortare päls på magen, och mår fint. Tyvärr verkar hon lite mer intresserad av mat som kastrat, vi får väl se om det måste bli ransonering och måltider framöver, eller om hon inte glufsar i sig de vanliga torrisarna lika friskt. När jag serverar mjukmat på morgonen sväljer hon sin andel hel och ägnar sig sedan åt stöld från de övrigas skålar. Till fördelarna hör att hon spinner mer än förr, högt så det knakar, och det är ju bara mysigt.


Lalaith och Sadie

Lite diskussioner om rang märker jag att det har varit i gruppen, det är inte riktigt lika fridfullt som det har varit när Lalla var oomstridd ledare, men det är mest smågruff som en tass som far upp om någon tycker att den har "förkör" i ett dörrhål eller till en liggplats, snart har det nog stabiliserat sig igen, hon är fortfarande ranghög, men om Sadie skulle bli dräktig tar hon nog definitivt över.

Det övriga gänget mår också bra. Opus hade en släng av magsjuka, diarré och så hostade han lite. Tror vi fick med oss något hem från veterinären som Lalla inte reagerade på, men som han var känslig för. Dock drack han hela tiden och är nu sitt vanliga kärvänliga jag igen (nå, han blir ännu mer "mattig" när han känner sig hängig, så det var kanske en dålig referens).


Opus

Sadie har inte löpt än, hon slutade när Lalaith blev dräktig och vintermörkret lade sig över nejden och har ännu inte satt fart. Jag tror att Tommy kommer att para henne när hon väl börjar igen, men utan en annan dam som triggar det tänker hon tydligen vänta på våren, och det kan ju vara lika så skönt det. Tommy har bitit henne i nacken några gånger, men hon bli bara sur, lilla gumman.


Sadie

Den lilla gutten är så go. (Lilla och lilla förresten, han har blivit en stor och ståtlig pojke, han är min största katt nu.) Han hoppar upp i sängen varje morgon och vill ha en kelstund, så det gäller att ställa klockan med tanke på detta. Däremot är han ingen "soffkatt" utan tycker att det är bättre att ligga vid elementen eller på den varma fönsterbänken i vardagsrummet, men i somras låg han en del i soffan, så vi får väl se om det ändrar sig när vädret slår om igen.


Tommy

Ja, som ni märker händer det egentligen inte så mycket här hemma, men när det nu inte blev kattungar kanske det är den bästa rapporten, att livet går sin gilla gång.

1 kommentar:

Unknown sa...

lugn o ro är ju också bra
kram